DESGRANANT “MIL RAZONES”

Us volem fer un petit regal abans de que marxeu de cap de setmana. Hem decidit que, aleatòriament, anirem explicant totes i cadascuna de les cançons que hem fet. Us explicarem d’on venen i què ens va impulsar a crear-les. Començarem amb “Mil razones”.

Aquesta cançó parla d’aquell moment en el que perdem persones que han sigut una part important de la nostra vida. Parla de superació, de tristesa i nostàlgia. I d’alegria i acceptació. La mort, al cap i a la fi, és una de les etapes de la nostra vida, aquella per la que totes passarem. I per les persones que ens quedem aquí pot ser un moment molt, molt dur. La mort d’un amic, d’un avi, d’un pare… Sempre és dura. Et planteges per què la vida, en aquell moment, fa un cop tant fort, d’aquells que sempre deixaran marca. La primera part de la cançó parla d’això. Potser ja no els podem veure, però els podem sentir, i sempre trobem mil raons per cantar als nostres èssers més estimats.

Poc a poc, la vida avança, i amb ella, nosaltres. Malgrat que no poguem evitar mirar enrere, cap a aquell camí que ja hem fet però on mai ens hem de quedar, decidim avançar, amb llàgrimes als ulls però ho fem. I vas tornant a trobar motius per somriure, per lluitar. Aquí és on entren els versos de “Parlem de tu” de Miquel Martí i Pol, recitats per en Joan Camps – Taller de Somnis Blog i Alguer Miquel. A poc a poc, esdevindran tant nostres que, només amb un gest, un mot, un carrer, una mirada, o qualsevol petit detall, els recordarem. I, amb nostàlgia, sabent que aquests records nostres els faran seguir vius, cridem: “Y te acuerdes de mí al ver todos los momentos que quedaron por hacer”. Sempre que ens enrecordem d’elles, elles seguiran aquí, recordant-nos, recordant tot allò que quedarà per fer.

Va per vosaltres. Des d’aquí, us estimarem sempre.