◘ DESGRANANT “MILITANTS DE LA VIDA REBEL” ◘

Ja us vam dir que de tant en tant us aniríem explicant com han sortit les cançons que hem fet. De fet, és una cosa que ens encanta. Explicar els detalls, les anècdotes, el que fa que les notes prenguin vida.

Fa poc més de dos anys, just el dia després de les eleccions al Parlament Europeu, van intentar desallotjar el CSA Can Vies. Un espai de referència per nosaltres, on havíem après, on havíem tocat, havíem organitzat festes i havíem somiat. Allà vam saber què coi era això de l’autogestió, del poder popular i de la força del poble. I estàvem decidits, com moltes altres, a que no ens el prenguessin. Per això, aquella setmana Sants es cremava, com diu aquell vers de Ràbia Positiva. I vam sortir al carrer a defensar-ho, a defensar-nos.

Una de les coses més importants que vam aprendre a Can Vies és que tot és política. Anar en cotxe o bus, llegir, anar a aquell concert o a l’altre, el consum, estimar… D’això últim també va la cançó. D’una història d’amor que va començar a sorgir aquella setmana de lluita, demostrant que sols el poble salva el poble.

Perquè en l’amor hi ha lluita, i en la lluita trobem l’amor, també buscàvem les formes de canviar les nostres formes de relació i trencar estereotips. L’amor pot ser la forma més forta d’acció directa, sense intermediaris. Dues persones i res més. Per això diem: “A l’acció directa li trobo l’essència cantant-li al teu cos.”

Per les que lluiten.

“Brindant pels pecats, per no creure i crear estones.”

Foto: Roser Gamonal